فهرست مطالب

تربیت بدنی و علوم ورزشی - پیاپی 3 (پاییز 1401)

نشریه تربیت بدنی و علوم ورزشی
پیاپی 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رحمان کلانتری*، مریم کلانتری صفحات 1-9

    پژوهش حاضر باهدف مقایسه و بررسی گرایش به ورزش، سرزندگی تحصیلی و بهزیستی ذهنی در دانشجویان عادی و نخبه انجام گرفت. روش پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی است که درباره نمونه‌ای 60 نفری از دانشجویان (30 نفر دانشجوی نخبه و 30 نفر دانشجوی عادی) دانشگاه لرستان در سال تحصیلی 99-98 انجام شد که با روش نمونه‌گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه‌های گرایش به ورزش زرندیه (1383)، سرزندگی تحصیلی دهقانی‌زاده و حسین‌چاری (1396) و بهزیستی ذهنی کیرز و ماکیرامو (2003) استفاده شد. داده‌های جمع‌آوری‌شده با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام‌به‌گام و تی گروه‌های مستقل تجزیه‌وتحلیل شدند. نتایج این پژوهش نشان داد بین گرایش به ورزش، سرزندگی تحصیلی و بهزیستی ذهنی در میان دانشجویان نخبه و عادی تفاوت معناداری وجود دارد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام‌به‌گام نیز نشان داد متغیرهای گرایش به ورزش و سرزندگی تحصیلی باهم 25 درصد از واریانس بهزیستی ذهنی را پیش‌بینی می‌کنند. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، ضروری به نظر می‌رسد با تدوین، برنامه‌ریزی و ارایه خط‌مشی مناسب، زمینه لازم برای بهبود و ارتقای بهزیستی ذهنی دانشجویان به‌ویژه دانشجویان نخبه فراهم شود.

    کلیدواژگان: گرایش به ورزش، سرزندگی تحصیلی، بهزیستی ذهنی، دانشجویان، نخبه
  • محمد مرادی*، مهدی الفتی صفحات 10-30

    پژوهش حاضر به ارزیابی مسابقات علمی تخصصی معلمان تربیت‌بدنی و تاثیر آن بر توانمندسازی و نیات رفتاری معلمان شرکت‌کننده در این مسابقات پرداخته است. این پژوهش از نوع پژوهش‌های توصیفی- همبستگی بوده که به روش پیمایشی و میدانی انجام‌شده است. جامعه و نمونه آماری برابر و شامل تمامی معلمان شرکت‌کننده در بیست و هشتمین دوره مسابقات علمی– تخصصی معلمان تربیت‌بدنی سراسر کشور بوده است (187n=). ابزار مورداستفاده پرسشنامه محقق ساخته می‌باشد که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ (85/0r=) مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و استنباطی مناسب با کمک نرم‌افزار SPSS20 استفاده شد. همچنین از مدل‌سازی معادلات ساختاری با نرم‌افزار AMOS16 برای بررسی مدل پژوهش استفاده کردیم. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بیشترین همبستگی بین متغیرهای ارزیابی جامع و کامل با تناسب آزمون (78/0r=، 001/0sig=) و ضعیف‌ترین همبستگی میان متغیرهای پوشش رسانه‌ای و پاداش و حمایت اداره (30/0r=، 001/0sig=) مشاهده شد. درنهایت با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری تاثیر مستقیم تناسب آزمون بر نیات رفتاری 45/0 به دست آمد. همچنین توانمندسازی به‌عنوان یک متغیر مستقل 23/0 از واریانس نیات رفتاری را تبیین می‌کند. نهایتا تناسب آزمون در کل 61 درصد (به‌طور مستقیم و غیرمستقیم) از تغییرات نیات رفتاری را تبیین می‌کند. هرچند نتایج این تحقیق نشان داد که مسابقات علمی تخصصی ازنظر معلمان شرکت‌کننده از تناسب خوبی برخوردار است اما مسیولین برای مشارکت بیشتر و بهتر معلمان و استمرار این مشارکت در سال‌های بعدی، باید پاداش‌های (مالی- غیرمالی) مناسب‌تری را در نظر بگیرند.

    کلیدواژگان: معلمان تربیت بدنی، مسابقات علمی- تخصصی و نیات رفتاری
  • مهدی شاکری، نرگس عطریان* صفحات 31-50

    پژوهش حاضر باهدف شناسایی شاخص‌های موثربر بهره‌وری فعالیت‌های فرهنگی در سازمان‌های ورزشی شهر اصفهان انجام گردید. روش این پژوهش بنیادی به‌صورت اکتشافی بود که به روش کیفی و کمی انجام شد. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی، افراد نخبه و دارای تجربیات فرهنگی در سازمان‌های ورزشی و در بخش کمی کلیه کارکنان سازمان‌های ورزشی شهر اصفهان به تعداد 750 نفر بودند. حجم نمونه آماری در بخش کیفی به‌صورت گلوله برفی و در بخش کمی با استفاده از فرمول کرجسی و مورگان 256 نفر به دست آمد. ابزار اندازه‌گیری در این تحقیق مصاحبه و پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود. پس از انجام یک مطالعه مقدماتی و تعیین واریانس سوالات؛ از طریق ضریب آلفای کرونباخ، ضریب پایایی پرسشنامه 94/0 به دست آمد. برای تجزیه‌وتحلیل یافته‌های این تحقیق از آزمون‌هایt، معادلات ساختاری و فریدمن استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که مولفه‌های پژوهش شامل: دین‌داری، کارایی رهبری، سیاست‌گذاری ورزشی، زندگی فرهنگی ورزشی، کارایی مدیریتی، کارایی مشارکتی، کارایی فنی و کارایی اجتماعی می‌باشد. درنهایت بهتر است که مجموعه‌ای از خط‌مشی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات دولت، نهادهای عمومی و غیردولتی در راستای ایجاد عادت به ورزش در بین شهروندان و نیز تلاش برای تغییر در نگرش‌ها، ارزش‌ها و هنجارهای جمع و یا گروهی از افراد در محیط ورزشی برای رفتار متناسب با هنجارهای فرهنگ عمومی و همچنین بهره‌گیری از ورزش در راستای تاثیر بر فرهنگ عمومی و حل مسایل فرهنگی و اجتماعی انجام شود.

  • رضا رضائی *، فاطمه زمانی علویجه صفحات 51-61

    هدف از این پژوهش، تعیین رابطه سبک رهبری توزیعی مدیران مدارس با میزان رضایت‌مندی دبیران تربیت‌بدنی بود. روش این پژوهش ازنظر هدف کاربردی، ازلحاظ استراتژی توصیفی و از نوع همبستگی بود و به روش میدانی انجام شد. جامعه آماری تحقیق را کلیه دبیران تربیت‌بدنی شهرستان اسدآباد تشکیل دادند. نمونه آماری شامل 42 نفر بودند و با توجه به برابر بودن نمونه آماری با جامعه آماری، نمونه آماری به‌صورت تمام شمار در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری اطلاعات دو پرسشنامه سبک رهبری ایلمور (2000) و رضایت شغلی مینه سوتا (1967) بود که بین نمونه‌های آماری تقسیم شد. روایی پرسشنامه‌ها به تایید 9 نفر از اساتید مدیریت ورزشی رسیده و ثبات درونی و ثبات زمانی پرسشنامه‌ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه 26 استفاده شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از روش آمار توصیفی و استنباطی (جدول توزیع فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، آزمون کولموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی‌داری 05/0 p ≤، رگرسیون خطی ساده چند متغیره، آزمون F) استفاده شد. یافته‌های پژوهش نشان داد بین سبک رهبری توزیعی و رضایت درونی، سبک رهبری توزیعی و رضایت بیرونی و سبک رهبری توزیعی و رضایت شغلی دبیران تربیت‌بدنی رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد. بنابراین، با توجه به نتایج کسب‌شده مدیران مدارس باید در انجام امور مدرسه به معلمان اعتماد و اختیار بیشتری بدهند تا موجب ایجاد رضایت معلمان شود.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، توزیعی، مدیر، رضایتمندی، تربیت بدنی
  • زهرا اصغرزاده* صفحات 52-65

    هدف از پژوهش حاضر نقش مدیریت دانش مشتری بر هم آفرینی ارزش در باشگاه‌های ورزشی شهر ارومیه بود. این پژوهش ازنظر نوع توصیفی- همبستگی، ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش اجرا میدانی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مشتریان باشگاه‌های بدن‌سازی و تناسب‌اندام در شهر ارومیه بود. روش نمونه‌گیری در این پژوهش به‌صورت تصادفی ساده بود و تعداد نمونه در این پژوهش با توجه به جدول مورگان برای جامعه نامحدود 384 نفر انتخاب شد که تا لحظه تحلیل داده‌ها 400 پرسشنامه جمع‌آوری شد که از این تعداد 395 پرسشنامه به‌صورت کامل پاسخ داده بودند و مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند. توصیف یافته‌ها و دسته‌بندی اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی، تعیین پایایی پرسشنامه‌ها با روش آلفای‌کرونباخ، بررسی توزیع داده‌ها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و تحلیل مسیر روابط بین متغیرها با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری (نرم‌افزار PLS3) بود. یافته‌ها نشان داد که مدیریت دانش مشتری با ضریب 83/0 اثر مثبت و معنی‌داری بر هم تولیدی در باشگاه‌های ورزشی دارد. همچنین مدیریت دانش مشتری با ضریب 76/0 اثر مثبت و معنی‌داری بر ارزش استفاده در باشگاه‌های ورزشی دارد. می‌توان نتیجه‌گیری کرد مدیریت دانش مشتری به‌خوبی می‌تواند در هم تولیدی و ارزش استفاده مشترک در خدمات باشگاه‌های ورزشی و جذب و نگهداری مشتریان و همچنین شناخت مشتریان، نیازها، خواسته‌ها و اهداف آن‌ها نقش مهمی ایفا کند. همچنین با چنین سیستمی، باشگاه‌های ورزشی می‌تواند با مشتریان خود به‌طور موثرتری تعامل داشته باشند و به مزیت رقابتی نیز دست یابد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش مشتری، هم تولیدی، ارزش استفاده، باشگاه ورزشی
  • رویا اسلامی فاروجی * صفحات 66-77

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین ویژگی‌های آنتروپومتریکی با آسیب‌های شایع دانش آموزان دونده شهرستان بجنورد بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی و همبستگی بوده که داده‌های آن به‌صورت میدانی و اندازه‌گیری‌های کمی جمع‌آوری شد. جامعه آماری این پژوهش را تمامی دوندگان دانش‌آموز دختر در سال تحصیلی 1400-1401 تشکیل دادند که 60 نفر از آن‌ها که در رشته‌های سرعت (30 نفر)، نیمه استقامت (15 نفر) و استقامت (15 نفر) فعالیت داشتند به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت اندازه‌گیری و جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه اسماعیلی و همکاران (1393)، متر نواری، ترازو دیجیتال، کولیس، گونیامتر و همچنین از خط کش استفاده شد. برای بررسی نحوه توزیع داده‌ها از آزمون کولموگروف- اسمیرنف استفاده شد. دراین‌بین با توجه به توزیع غیرطبیعی و طبیعی متغیرهای مختلف از آزمون‌های خی دو و ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی ارتباط بین متغیرها استفاده شد. جهت تجزیه‌وتحلیل آماری از نرم‌افزار SPSS21 استفاده شد (05/0 p<). نتایج نشان داد که بین وزن با پلانتارفاشییت و سن با تاندونیت آشیل در دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود دارد. از سوی دیگر بین طول ران با کشیدگی همسترینگ نیز ارتباط معنی‌داری مشاهده شد. ولی بین سایر ابعاد آنتروپومتریک با آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری می‌شود مربیان و معلمان ورزش دانش‌آموزان دونده را از ابعاد آنتروپومتریک و همچنین آسیب‌های شایع در ورزشکاران دونده، آگاه کنند و برای تمرین اصولی و صحیح و پیشگیری از آسیب، دانش‌آموزان را با کارگاه‌های آموزشی توجیه کنند.

    کلیدواژگان: آنتروپومتریک، آسیب شناسی، دوندگان، دانش آموزان
  • عالیه شیرزاد دلاور*، حمیدرضا طاهری، مهدی سهرابی صفحات 78-94

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه مهارت‌های ذهنی با اضطراب رقابتی و هوش هیجانی در بانوان تکواندوکار لیگ برتر ایران بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه بانوان تکواندوکار شرکت‌کننده در رده سنی جوانان)18-25 سال) دوازدهمین دوره لیگ برتر ایران تشکیل دادند. نمونه آماری به روش سرشماری انتخاب و تعداد 87 نفر پرسشنامه‌های اضطراب رقابتی مارتنز و همکاران (1990(، مهارت‌های ذهنی راسل (2010(و هوش هیجانی برادبری و گریوز (2005(را پر کردند. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بوده که به‌صورت میدانی اجرا شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS و برای فرضیه‌های پژوهشی استفاده از آمار توصیفی همبستگی و استنباطی، رگرسیون، همبستگی پیرسون و دوربین واتسون استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه‌وتحلیل این پژوهش نشان داد که بین مهارت‌های ذهنی با مولفه خود مدیریتی از هوش هیجانی (05/0 p>، 241/0r=)، اضطراب جسمانی (05/0p>، 392/0r= -)، اضطراب شناختی (05/0 p>، 352/0r= -)، اعتمادبه‌نفس (05/0 p>، 265/0r=) رابطه معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مهارت‌های ذهنی واجد شرایط پیش‌بینی خود مدیریتی از هوش هیجانی، اضطراب رقابتی، اضطراب شناختی و اعتمادبه‌نفس می‌باشد.

    کلیدواژگان: مهارت ذهنی، هوش هیجانی، اضطراب رقابتی، خود مدیریتی، تکواندو
  • الهه قیصری، مجتبی طاووسی، رضا اخباری، *امیرمهدی اخباری صفحات 95-118

    تمرینات NASM و عصبی عضلانی در بهبود حس عمقی و تعادل افراد دارای بی‏ثباتی مزمن مچ پا موثر است، اما اطلاعات کمی در مورد تاثیر این تمرینات بر پیچ‏خوردگی مچ پا آن وجود دارد؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر مقایسه تمرینات NASM و عصبی عضلانی بر حس عمقی مچ پا، تعادل و قدرت بازیکنان فوتسال مرد انجام شد. در این مطالعه نیمه تجربی و کاربردی، 20 نفر فوتسال مرد به‏صورت هدفمند انتخاب و به‏طور تصادفی به دو گروه تمرینات NASM (10 نفر) و تمرینات عصبی عضلانی (10 نفر) تقسیم شدند. تمرینات عصبی عضلانی و NASM به مدت 8 هفته و سه جلسه در هفته انجام دادند. حس عمقی توسط گونیامترروی هر دو پا، تعادل پویا توسط آزمون SEBT جهت ارزیابی کنترل تعادل بر روی پای برتر و قدرت توسط اسکوات قبل و بعد از 8 هفته تمرین برنامه تمرینی عصبی- عضلانی و NASM اندازه‏گیری شد. سپس داده‏ها با استفاده از آزمون t وابسته و t مستقل توسط نرم‏افزار spss نسخه 24 مورد تحلیل شد. سطح معناداری 05/0P≤ در نظر گرفته شد. یافته‏ها نشان داد بین هشت هفته تمرینات عصبی عضلانی و NASM در حس عمقی مچ پا تفاوت معناداری وجود دارد (05/0≥P). همچنین تفاوت معناداری در تعادل پویا دو گروه بعد از مداخله مشاهده نشد (05/0≥P). قدرت دو گروه بعد از مداخله تفاوت معناداری نبود (05/0≤P). لذا اضافه کردن تمرینات عصبی عضلانی و NASM به برنامه باز توانی ورزشی به‏عنوان یک روش مقرون به‏صرفه، ایمن و غیرتهاجمی، می‏تواند باعث افزایش تعادل، حس عمقی مچ پا و افزایش قدرت در بازیکنان مرد فوتبالیست شود.

    کلیدواژگان: حس عمقی، تعادل پویا، قدرت، تمرینات عصبی عضلانی، تمرینات NASM
|
  • Rahman Kalantari*, Maryam Kalantari Pages 1-9

    The present study was conducted with the aim of comparing and investigating the tendency to exercise, academic vitality and mental well-being in normal and elite students. The method of the current research is a descriptive-analytical one that was conducted on a sample of 60 students (30 elite students and 30 regular students) of Lorestan University in the academic year 2008-2019, who were selected by random sampling. To collect the data, the questionnaires of Zarandieh's tendency towards sports (2003), academic vitality of Dehghanizadeh and Hossein Chari (2006) and mental well-being of Keirs and Makiramo (2003) were used. The collected data were analyzed using Pearson's correlation coefficient test, multiple regression analysis by stepwise method and independent t-groups. The results of this research showed that there is a significant difference between the tendency to exercise, academic vitality and mental well-being among elite and normal students. The results of multiple regression analysis by step-by-step method also showed that the variables of sports orientation and academic vitality together predict 25% of the variance of mental well-being. According to the results of the current research, it seems necessary to provide the necessary ground for improving and promoting the mental well-being of students, especially elite students, by formulating, planning and presenting a suitable policy.

    Keywords: sports orientation, academic vitality, mental well-being, students, elite
  • Pages 10-30

    The present study has evaluated the specialized scientific competitions of physical education teachers and its effect on the empowerment and behavioral intentions of teachers participating in these competitions. This research is a descriptive- correlational research that has been done by survey and field method. The population and statistical sample was equal and included all teachers participating in the 28th scientific-specialized competition of physical education teachers across the country (n=187). The instrument used is a researchermade questionnaire, the reliability of which was confirmed using Cronbach's alpha (r=0.85). Descriptive and inferential statistics were used for data analysis with the help of spss20 software. We also used structural equation modeling with AMOS16 software to check the research model. The results of Pearson's correlation coefficient showed that the highest correlation between comprehensive and complete assessment variables with test suitability (sig=0.001, r=0.78) and the weakest correlation between media coverage variables and administrative reward and support (sig=0.001, r=0.30) was observed. Finally, by using structural equation modeling, the direct effect of test fit on behavioral intentions was obtained as 0.45. Also, empowerment as an independent variable explains 0.23 of the variance of behavioral intentions. Finally, the suitability of the test explains 61% (directly and indirectly) of changes in behavioral intentions. Although the results of this research showed that specialized scientific competitions have a good fit from the point of view of the participating teachers, but the authorities should provide more suitable rewards (financial and non-financial) for more and better participation of teachers and the continuation of this participation in the following years.

    Keywords: Physical Education Teachers, specialized scientific competitions, Behavioral intention
  • *Mehdi Shakri, Narges Atrian Pages 31-50

    The aim of this study was to develop an optimal model of productivity of cultural activities in sports organizations in Isfahan. The method of this basic research was exploratory which was done qualitatively and quantitatively. The statistical population of the study in the qualitative part, elite people with cultural experience in sports organizations and in the quantitative part of all employees of sports organizations in Isfahan was 750 people. The statistical sample size in the qualitative part was snowball and in the quantitative part using Krejcie and Morgan formula was 256 people. The measurement tool in this study was an interview and a researcher-made questionnaire. After conducting a preliminary study and determining the variance of the questions; Through Cronbach's alpha coefficient, the reliability coefficient of the questionnaire was 0.94. Ttest, structural equations and Friedman test were used to analyze the findings of this study. the results showed that the components of the research include: religiosity, leadership efficiency, sports policy, cultural and sports life, managerial efficiency, participatory efficiency, technical efficiency and social efficiency. Finally it is better to have a set of policies, policies and actions of government, public and non-governmental institutions in order to develop the habit of sports among citizens and also try to change the attitudes, values and norms of a group or a group of Individuals in the sports environment to behave in accordance with the norms of public culture and also to use sports in order to influence public culture and solve cultural and social problems.

    Keywords: Productivity, Cultural Activities, Sports Organizations
  • Reza Rezaei*, Fateneh Zamani Alavijeh Pages 51-61

    The purpose of this research was to determine the relation between management styles of school principals and the level of satisfaction of physical education teachers. The method of this research is designed in terms of practical purpose, according to the descriptive definition and using practical methods. The statistical population of the research was made up of all physical education teachers of Asadabad city. The statistical sample consisted of 42 people, and due to the statistical sample being equal to the statistical population, the statistical sample was considered as a total number. The data collection tools were two questionnaires, Elmore's leadership style (2000) and Minnesota's job satisfaction questionnaire (1967), which were divided among the statistical samples. The validity of the questionnaires was confirmed by 9 sports management professors, and the internal stability and temporal stability of the questionnaires were confirmed using Cronbach's alpha coefficient. SPSS version 26 software was used for data analysis. Descriptive and inferential statistics methods were used for data analysis (frequency table, frequency percentage, Kolmogorov Smirnov test, Pearson correlation coefficient at a significance level of p ≤ 0.05, simple linear regression of multiple tests, F test). The findings of the research showed that there is a positive and significant relationship between leadership styles and internal satisfaction, leadership styles of participation and external satisfaction, and managerial styles and job satisfaction of physical education teachers. Therefore, according to the obtained results, achool administrators should give more trust and authority to teachers in doing school affairs in order to create teachers satisfaction.

    Keywords: leadership Style, Distributive, Manager, Satisfaction, Physical education
  • Zahra Asgharzadeh* Pages 52-65

    The purpose of this research was the role of customer knowledge management on value co-creation in sports clubs in Urmia. This research was descriptive-correlation in terms of type, applied in terms of purpose, and field implementation in terms of method. The statistical population of the present study included all clients of gyms and fitness clubs in Urmia city. The sampling method in this research was simple random and the number of samples in this research was selected according to Morgan's table for an unlimited population of 384 people, and until the moment of data analysis, 400 questionnaires were collected, of which 395 questionnaires were had answered completely and were analyzed. Describing findings and categorizing information using descriptive statistics, determining the reliability of questionnaires using Cronbach's alpha method, examining data distribution using the Kolmogorov-Smirnov test and path analysis of relationships between variables using structural equation modeling (PLS3 software). The findings showed that customer knowledge management has a positive and significant effect on co-production in sports clubs with a coefficient of 0.83. Also, customerknowledge management has a positive and significant effect on the value of use in sports clubs with a coefficient of 0.76. It can be concluded that customer knowledge management can play an important role in co-production and joint use value in sports club services and attracting and retaining customers as well as knowing customers, their needs, desires and goals. slow Also, with such a system, sports clubs can interact more effectively with their customers and gain a competitive advantage.

    Keywords: Customer, knowledge management, co-production, use value, sports club
  • Roya Eslamifrouji* Pages 66-77

    The purpose of this research is to investigate the relationship between anthropometric characteristics and common injuries of students in Bojnord city. The current research is of a descriptive and correlational type, the data of which was collected in the field and quantitative measurements. The statistical population of this research was made up of all female student runners in the academic year 1401-1400, of which 60 people were selected as a sample in the disciplines of speed (30 people), semi-endurance (15 people) and endurance (15 people). In order to measure and collect information from Ismaili et al.'s questionnaire (2013), a tape measure, digital scale, caliper, goniometer, and a ruler were used. Kolmogroph-Smirnov test was used to check the distribution of data. In the meantime, according to the abnormal and normal distribution of different variables, chi-square tests and Pearson's correlation coefficient were used to check the relationship between variables. SPSS version 21 software was used for statistical analysis. (p<0.05). The results showed that there is a significant relationship between weight and plantar fasciitis and age and Achilles tendonitis in runners. On the other hand, a significant relationship was observed between thigh length and hamstring elongation. However, no significant relationship was observed between other anthropometric dimensions and runners' injuries. It can be concluded that the coaches and sports teachers should inform the running students about the anthropometric dimensions as well as the injuries that are common in the running athletes and for proper and correct training and injury prevention, they should train the students with Justify educational workshops.

    Keywords: Anthropometrics, pathology, runners, students
  • Alie shirzad delavar*, Hamidreza taheri, Mahdi Sohrabi Pages 78-94

    The purpose of this study, investigated the relationship between mental skills, emotional intelligence and competitive anxiety in female taekwondo player in super league of Iran.for this aim 98 taekwondo player participated from super league of Iran. The Questionnaires Emotional Intelligence Bradberry and Graves (2005), mental skills Russell (2010), Competitive anxiety Martnz (1990) were used for data collection and 87 Questionnaires were collected. The validity of Questionnaires determinate with master’s opinions of Movement Behavior and reliability of the Questionnaires mental skills Russell (2010), Competitive anxiety Martnz (1990), Emotional Intelligence Bradberry and Graves (2005) were attained (α: 0/80( -(α: 0/74( -)α:0/83).Test data using correlational descriptive statistics and Bonferoni, regression analysis were used for statistical analysis. The results show that mental skills has a significant relationship with self-management of emotional intelligence (p>0/05, r=0.241), somatic anxiety (p>0/05, r=-0.392),cognitive anxiety (p>0/05, r=-0.352) and self-confidence (p>0/05, r=0.265).The test results also show that mental skills is a significant predictor of the self-management of emotional intelligence,somatic anxiety,cognitive anxiety and self-confidence.

    Keywords: mental skills, emotional intelligence, competitive anxiety, taekwondo
  • Elahe Ghesari, Mojtaba Tavosi*, Reza Akhbari, Amirmahdi Akhbari Pages 95-118

    Ankle injury is one of the most common musculoskeletal injuries in sports activities, which generally account for 10 to 15 percent of total injuries. Accordingly, this research is aimed at. Comparison of 8 weeks of neuromuscular and NASM exercises was performed on the ankle deepness, stomach control and range of motion of fosal. In this semi experimental and applied study, 20 fotsal were randomly divided into two groups euromuscular training (10) and NASM (10). Neuro-muscular and NASM exercises for 8 weeks and 3 sessions per week. Deepness by gonometry of both legs. Stress control including dynamic equilibrium by SEBT test to assess dynamic stance control on the upper leg and range of motion by goniometer before and after The 8- week training program for Neuromuscular and Tranand training was measured. Data were analyzed using independent t-test and independent t-test using SPSS version 22 software. The significance level was considered to be P≤0.05. The results showed that there was significant difference between the eight weeks of neuromuscular NASM exercises in the ankle deep sense (P≤0.05). Also, there was significant difference in the dynamic balance of the two groups after the intervention (P≤0.05). There was no significant difference in the strenght between the two groups after intervention (P≤0.05). Therefore, adding neuromuscular and NASM exercises to the rehab program as an affordable, safe and non-invasive method can increase stomach control, deep ankle sensation and improve the range of motion in fotsal.

    Keywords: deep sense, dynamic balance, Strength, Wobble Board, NASM exercises